Várostervezés

agoraphilia 1 470

A város egy folyamatosan változó területi egység, amely különböző tényezők hatására fejlődik, azonban a tervezés hiányában legtöbbször öntörvényűen. Ezért a fejlődésbe való beavatkozás előtt vizsgálnunk kell, hogy mely összetevők járulnak hozzá egy-egy állapot kialakulásához. Ezeket kell módosítani ahhoz, hogy a város más képet öltsön, egy olyan képet ami mindenki számára lakhatóvá, élhetővé teszi.

A városfejlesztési célok megvalósításának egyik lényeges eleme a város településfejlesztési koncepciója, amely lényegében egy keret terv, abból születik a kialakított, és elfogadott településrendezési, valamint településszerkezeti terv, amelyek összességében az építés kereteinek, és azok szabályainak rögzítésével, az OTÉK- kel (Országos Településrendezési és Építési Követelmények) valamint a Helyi Építési Szabályzattal együtt, már képes lesz befolyásolni a város fejlődését.

Ez a terv deklarálja a város fejlesztési szándékait és meghatározza a fejlődés irányát. Városunk településfejlesztési terve teljesen átdolgozásra került, így napra kész.

Település Szerkezeti Terv

Rudabánya város településrendezési tervének M-1 jelű módosítása:

Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK)

Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ)

Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS)

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pályázat
Aszakkör