Sportpark kialakítása

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán, „Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretén belül", 2017. év végén került benyújtásra pályázatunk, három darab " c" típusú Sportpark megvalósítására, melyről a támogatói döntést 2018. márciusában kaptuk meg. A döntés értelmében Rudabánya Város részére a támogató egy darab „C" típusú létesítmény megépítését részesítette támogatásban.

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program célja, hogy olyan létesítményeket biztosítson, melyek ingyenesen, bárki számára, helyben állnak rendelkezésre. A Program keretében a települési önkormányzatok nem pénzbeli támogatást kaptak, hanem egy vagy több létesítményt, sportparkot.

A sportparkot vagy sportparkokat a Nemzeti Sportközpontok fogja megépíttetni az önkormányzatok számára. A Program teljes egészében hazai költségvetési forrásból került finanszírozásra. a létesítményt 5 évig kell fenntartaniuk az önkormányzatoknak

A Sportpark az Óvoda utca 16 szám alatti „régi teniszpálya helyén" került megépítésre, 90 m2 területen, 8 db kültéri eszközzel lett kialakítva.

2018 november 30.-án került átadásra városunk részére a megvalósított létesítmény. Rudabánya Város Önkormányzata az öt éves fenntartási kötelezettség mellett vállalta, hogy a létesítményhez térkövezett gyalogjárdát fog kiépíteni, valamint kihelyez hzzá egy darab szemetes edényt, valamint egy padot és egy kerékpártártározó állványt.

kép kép kép kép

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pályázat
Aszakkör