TOP pályázatok TOP-PLUSZ pályázatok

Publikációk

Kihirdették az idei Média Építészeti Díja győzteseit

Média Építészeti Díja

Nagyszabású gálaesten jelentették be a 12. Média Építészeti Díja győzteseit, akik az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én, vasárnap este.

Idén rekordszámú, 158 pályázat érkezett a Média Építészeti Díjára. A nemzetközi előzsűri ebből a 158 jelentkezőből válogatta ki a tizenegy döntőbe jutott projektet. A kiválasztott öt épületet és hat tervet rövid prezentációkban ismertették a jelöltek a gálaesten.

Idén először a zsűri egy különdíjat is odaítélt. Ezt a Narmer Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott Rudapithecus Látványtár nyerte el. A díjátadáson Rudabánya Város Önkormányzatát, meghívott vendégként Szobota Lajos polgármester képviselte.

kép


epiteszforum.hu →
www.ma.hu/kulturport.hu →

Vissza a jövőbe: Rudabánya ipari örökségének perspektívái

Tízmillió éves történet a monolit tömbök között

tdk.bme.hu →

A “Majomszigeten” található monolit vasbetonból öntött Rudapithecus Látványtár nemcsak egy épület, hanem különleges esettanulmány, példaértékű kutatási modell is. A Narmer Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott építészeti koncepció sok vitát élt meg, ám a végeredményként létrejött szokatlan és mégis egyszerű formák az időtlenséget hordozzák.

epiteszforum.hu → \

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pályázat
Aszakkör