TOP pályázatok TOP-PLUSZ pályázatok

A kulturális élet hírei

Az elmúlt hetekben megélénkült a rudabányai kulturális élet, számos rendezvényre került sor (ezekről korábban beszámoltunk honlapunkon), a művészeti csoportok pedig sok helyen szerepeltek és szép sikereket értek el.

A ROZMARING ASSZONYKÓRUS a Szikszón megrendezett megyei kórustalálkozón bejutott az első hat csoport közé, amelyek jogot nyertek arra, hogy szerepeljenek a később Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőben. Az énekkar május 29-én Múcsonyban lépett fel az ott évente megrendezésre kerülő körzeti kórustalálkozón. A nyár folyamán az asszonykórus több felkérésnek tesz majd eleget a környékbeli települések rendezvényein.

img892\_470

img893\_470

POLECSKÓ BÉLÁNÉ és MÁRKUS VIKTORNÉ, a Rozmaring Asszonykórus tagjai kiváló versmondók. Részt vettek az ugyancsak Szikszón megtartott szavalóversenyen, s POLECSKÓ BÉLÁNÉ bejutott a szinén Budapesten sorra kerülő országos döntőbe.

A mazsorett-csoportok a szolnoki siker után máris több felkérést kaptak szereplésre. Legutóbb Rakamazon vettek részt a német nemzetiségi önkormányzatok által szervezett nagyrendezvényen, ahol a menettánccal és a színpadi bemutatóval is nagy sikert arattak.

A Gvadányi József Művelődési Ház Viktor Gyula Gyermek Színjátszó Csoportja legközelebb június 20-án a Múzeumok Éjszakája keretében mutatkozik be új produkcióval. Jelenleg a próbák folynak SZOBOTÁNÉ GARAN ERIKA drámapedagógus vezetésével. Az 1. osztályos tanulók A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejátékkal készülnek, amelyhez szép díszletek és jelmezek készülnek.

Június 1-én délelőtt 10 órakor DR. RÉMIÁS TIBOR történész tart vetítettképes előadást az első világháborúról az általános iskola tanulói számára a művelődési ház nagytermében, majd 11 órakor a Bányászattörténeti Múzeumban ugyanezen témában kiállítás-megnyitóra kerül sor (A Nagy Háború magyar szemmel 1914-1918). A kiállítás június 10-ig tekinthető meg a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pályázat
Aszakkör