Rudabányai küldöttség a Dobsinai városnapok megnyitóünnepségén

Rudabánya szlovákiai testvérvárosa, Dobsina hagyományosan Pünkösdkor tartja városnapi rendezvénysorozatát. A város képviselő-testületének ünnepi ülésére és a városnapok megnyitóünnepségére június 6-án, pénteken Rudabánya Város küldöttsége is hivatalos volt, Szobota Lajos polgármester vezetésével. Képriportunk a látogatás néhány érdekes eseményét örökítette meg.(Hadobás Sándor felvételei.)

dscn1874\_470

Fél 12-kor fogadást rendeztek a dobsinai városházán, melyen Karol Horník polgármester üdvözölte a megjelenteket.

dscn1876\_470

12 órakor a városi tanács ünnepi ülésére került sor, amelynek egyetlen napirendi pontja Dobsina Város díjainak átadása volt. Képünkön az ünnepi ülés résztvevőinek egy csoportja a rudabányai küldöttség tagjaival.

dscn1877\_470

Az ünnepség a helyi művészeti iskola növendékeinek műsorszámával kezdődött.

dscn1882\_470

A Dobsina Városdíját egyének és kollektívák kapták. Az egyik kitüntetett a helyi méhészcsoport volt, amelynek jelenleg 27 aktív tagja van, és évtizedek óta hasznosan és eredményesen működik.

dscn1885\_470

A kitüntetések átadása közben a zeneiskola tanárai adtak elő egy-egy műsorszámot. Képünkön M. Holiancíková fellépés közben.

dscn1886\_470

Az egyéni kitüntetttek közül a város háziorvosát, M. Ockaikovát láthatjuk a képen az elismerés átvétele után, Karol Horník polgármesterrel.

dscn1891\_470

Az ünnepi ülés résztvevőinek egy csoportja.

dscn1895\_470

Az ünnepséget a zeneiskola tanárainak énekszáma zárta.

dscn1904\_470

Az ünnepi ülést követően a főterén került sor a Dobsinai Városnapok hivatalos megnyitó-ünnepségre. Karol Horník polgármester (az előtérben) köszöntötte a megjelenteket. A háttérben balról a negyedik Szobota Lajos, Rudabánya Város polgármestere, az ötödik Pavol Burdiga, Rozsnyó Város polgármestere.

dscn1908\_470

A megnyitó ünnepség előtt hatalmas zápor zúdult a főtérre, ezért a korábban összegyült tömeg szétszéledt, s így viszonylag kevesen voltak részesei az eseménynek. Képünkön a hallgatóság egy csoportja látható.

dscn1915\_470

Dobsina egyik természeti érdekessége a jégkorszaki gleccserek által Skandináviából idesodort hatalmas szikla, amelyet 2013-ban szállítottak egy félreeső helyről a város központjába, hogy itt minden idelátogató megcsodálhassa.

dscn1918\_470

A dobsinai gimnázium épületének a falán emléktábla látható Klein Sámuel, a helyi polgári iskola egykori igazgatója, író, költő, néprajzkutató tiszteletére. (Néhány évvel ezelőtt avatták fel.)

dscn1920\_470

Dobsinán az elmúlt hetekben rengeteg eső esett, erről tanúskodik a megduzzadt Dobs patak is.

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.