TOP pályázatok TOP-PLUSZ pályázatok

Képek az ünnepről

Az elmúlt hét végén, szeptember 4-én került sor a "Mozdulj meg, Rudabánya" elnevezésű rudabányai Sportnapra, amelynek gazdag programsorozata sok érdeklődőt és közreműködőt vonzott. Az eseményekről hamarosan részletes fényképes beszámolót közlünk.


Ugyancsak szombaton ünnepeltük a 71. Bányásznapot. Ebből az alkalomból koszorúzási ünnepségre került sor a rudabányai Gvadányi József Városi Művelődési Ház előtti Bányász Hősi emlékműnél, amelyen részt vett BÁNNÉ DR. GÁL BOGLÁRKA, a Borsod-Abaúj-Zemplén Mefgyei Közgyűlés elnöke is, aki emellett időt szakított arra, hogy meglátogassa Sportnap egyik helyszínét, a Szabadidő Parkot is.

kép

BÁNNÉ DR. GÁL BOGLÁRKA és NOVÁK PÉTER, Rudabánya Város Polgármestere együtt koszorúztak a Bányász hősi emlékműnél.

kép

A koszorúzáson közreműködött a rudabányai Rozmaring Asszonykórus, amely most ünneplelte fennállásának 15. évfordulóját. Ebből az alkalomból közös fotó készült BÁNNÉ DR. GÁL BOGLÁRKA elnök asszonnyal és NOVÁK PÉTER polgármesterrel.

kép

A rudabányai Szabadság téren álló Bányász hősi emlékoszlopra is elhelyezték koszorújukat az ünneplők. NOVÁK GÉZA alkotása az idén egy érccel megrakott, rövid sínpárra helyeztt csillével egészült ki.

kép

Az emlékoszlop és a csille közelebbről.

kép

A koszorúzás után BÁNNÉ DR: GÁL BOGLÁRKA NOVÁK PÉTER kíséretében meglátogatta a Sportnap egyik helyszínét, a Szabadidő Parkot, ahol közös felvétel készült DR. KORDOS LÁSZLÓ paleontológus professzorral, a világhírű rudapithecus-leletek kutatójával és munkatársával.

kép

Az elnök asszony a főzőverseny egyik csapatát (a Szociális Szolgáltató Intézmény munkatársait) is meglátogatta, akikkel szintén közös fotó készült.

Fotók a térzenéről

A honlapunkon is meghirdetett térzene sikeresen lezajlott szeptember 29-én, vasárnap háromnegyed 11 órai kezdettel Rudabányán, a római katolikus templom kertjében. Vendégünk a Pécs-Bányatelepi Bányász Fúvószenekar volt, akik 28-án Sajószentpéteren szerepeltek az Országos Bányász Fúvószenekari Találkozón. Az eseményről két képet adunk közre, melyeket Veres Norbert készített.

kép

A közönség egy csoportja.

kép

A zenekar fellépés közben.

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pályázat
Aszakkör