TOP pályázatok TOP-PLUSZ pályázatok

A Rudabánya az őskortól napjainkig című könyv bemutatója

A könyv borítója

A honlapunkon is olvasható meghívónak megfelelően október 10-én 17 órai kezdettel a rudabányai Gvadányi József Városi Művelődési Házban került sor a Rudabánya az őskortól napjainkig című könyv bemutatójára, amely a miskolci Dominium Kiadó gondozásában jelent meg, B/5 méretben, 464 oldal terjedelemben. A könyv szerkesztője, dr. Rémiás Tibor történész-muzeológus, a nyíregyházi Jósa András Múzeum igazgatója bevezetője után a 14 szerző közül jelenlévő 7 munkatárs ismertette röviden az általa írt fejezetet. (A szerzők névsora a néhány bejegyzéssel alább levő meghívón szerepel.)

A könyv a Rudabánya esetében legfontosabb témaköröket dolgozza fel tudományos igénnyel, de ismeretterjesztő jelleggel. A szöveget több mint 400 fotó vagy ábra teszi szemléletesebbé, melyekből a könyv végén egy 32 oldalas színes melléklet került összeállításra.

A könyv október végétől lesz megvásárolható Rudabánya Város Önkormányzatánál és kulturális intézményeiben (Bányászattörténeti Múzeum, Gvadányi József Városi Művelődési Ház, Rudapithecus Látogatóközpont), illetve postai úton, utánvéttel. Árát később állapítják meg.

 

Rudabánya

város honlapja Elérhetőségeink

 
Hirdetések:
Magyarország.hu - Ügyfélkapu
Magyar Falu program
Geocaching.hu
Általános Iskola Rudabánya
B.-A.-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Alsótelekes Község Önkormányzata
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Pályázat
Aszakkör