Publikációk

 

Kihirdették az idei Média Építészeti Díja győzteseit


Nagyszabású gálaesten jelentették be a 12. Média Építészeti Díja győzteseit, akik az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én, vasárnap este.
Idén rekordszámú, 158 pályázat érkezett a Média Építészeti Díjára. A nemzetközi előzsűri ebből a 158 jelentkezőből válogatta ki a tizenegy döntőbe jutott projektet. A kiválasztott öt épületet és hat tervet rövid prezentációkban ismertették a jelöltek a gálaesten.
Idén először a zsűri egy különdíjat is odaítélt. Ezt a Narmer Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott Rudapithecus Látványtár nyerte el. A díjátadáson Rudabánya Város Önkormányzatát, meghívott vendégként Szobota Lajos polgármester képviselte.

http://epiteszforum.hu/med-2016-epuletek 

http://www.ma.hu/kulturport.hu/293941/Kihirdettek_az_idei_Media_Epiteszeti_Dija_gyozteseit

 

 

Vissza a jövőbe: Rudabánya ipari örökségének perspektívái

http://tdk.bme.hu/EPK/modern/Vissza-a-jovobe-Rudabanya-ipari-oroksegenek

 

 

Tízmillió éves történet a monolit tömbök között

A "Majomszigeten" található monolit vasbetonból öntött Rudapithecus Látványtár nemcsak egy épület, hanem különleges esettanulmány, példaértékű kutatási modell is. A Narmer Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott építészeti koncepció sok vitát élt meg, ám a végeredményként létrejött szokatlan és mégis egyszerű formák az időtlenséget hordozzák.

http://epiteszforum.hu/tizmillio-eves-tortenet-a-monolit-tombok-kozott