Önkormányzati hírek

 

Hirdetmény

a 2017/2018. nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendjéről 

Hrdetmény.pdf 

 

ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEÍRATKOZÁS

 2017 - 2018 TANÉVRE

Hirdetmény.pdf

 

 EBEK VESZETTSÉG ELLENI

OLTÁSA RUDABÁNYÁN, 2017. 03.18-án szombaton

Hirdetmény.pdf


FIGYELEMFELHÍVÁS

A TELEPÜLÉSI KÖZKIFOLYÓK (KÖZKUTAK) HELYES HASZNÁLATA TÉLEN 

felhívás.pdf

 

KERESKEDŐK TÁJÉKOZTATÁSA JOGSZABÁLY VÁLTOZÁSÁRÓL!

Tájékoztatás. pdf 

 

FELHÍVÁS!

Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy 2017 január 26 és február 28. közötti időszakban, Rudabánya Város Önkormányzata a törvény erejénél fogva, ( eb rendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel ) eb összeírást végez. A részvétel kötelező! A teljesítés megtagadása, illetve a hiányos adatszolgáltatás pótlásának elmulasztása - szankciókat von maga után.

                                                         Felhívás.pdf

 

Tájékoztatás!

Vízszolgáltatás javítás miatt átmeneti szüneteltetéséről.

Tájékoztató.pdf

 

TOBORZÁS!


Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába történő toborzás, Járőrtárs beosztás betöltésére.

Pályázati felhívás .pdf 

Jelentkezési lap .doc

Háziorvos igazolása .doc

Fizikai feladatok .doc

Alkalmassági kérdőív .doc

Egészségügyi alkalmasságot kizáró okok .doc

pszichikai alkalmasságot kizáró okok .doc

adatkezelési nyilatkozat .doc

 

TÁJÉKOZTATÁS!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján, Rudabányán 2017. január 01. és 31. napok közötti időszakra tervezték a kéményseprőipari sormunka elvégzését. Az ütemterv és a tevékenységellátásával kapcsolatban további részletes információ érhető el a Katasztrófavédelem www.kemenysepres.katasztrófavedelem.hu lakossági honlapján.

Tájékoztató ütemterv.pdf

Díjszabás.pdf 

 

FELHÍVÁS

Az OMSZ előre jelzése alapján, 2017. január 6. (péntek), és január 8. (vasárnap) közötti időszakban hirtelen lehűlés, akár -20 0C fok is várható.

Felhívás téli időjárásra.pdf

 

HIRDETMÉNY! 

Tisztelt Ügyfeleink! Értesítjük Önöket, hogy a december 26-ai ünnepnap miatt 2016. december 26. – 2016. december 31. között szolgáltatási területünkön egy nappal később ürítjük a hulladékgyűjtő edényeket.
A hétfői napon nem lesz szállítás valamint az ügyfélfogadás is szünetel.
Ügyfélszolgálatunk a fent megjelölt időszakban kizárólag telefonon érhető el az esetleges szállítással összefüggő problémák kezeléséhez, egyéb jellegű ügyintézésre azonban nincs lehetőség.
A települések listájáért és további információkért látogassa meg weboldalunkat, vagy keresse fel ügyfélszolgálatunkat.
www.zoldvolgy.hu
06-48/799-300

Szállítási napok.pdf 

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján, - jogkörében eljárva elfogadta a Rudabányai Bányász Labdarúgóklub "Sportfejlesztési Programjának" szakmai tartalmát, illetve annak költségvetését. A benyújtott információk alapján, mindösszesen 10.490.063.Ft. összegű támogatásban részesítette.

Határozat.pdf 

 

Kihirdették az idei Média Építészeti Díja győzteseit


Nagyszabású gálaesten jelentették be a 12. Média Építészeti Díja győzteseit, akik az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én, vasárnap este.
Idén rekordszámú, 158 pályázat érkezett a Média Építészeti Díjára. A nemzetközi előzsűri ebből a 158 jelentkezőből válogatta ki a tizenegy döntőbe jutott projektet. A kiválasztott öt épületet és hat tervet rövid prezentációkban ismertették a jelöltek a gálaesten.
Idén először a zsűri egy különdíjat is odaítélt. Ezt a Narmer Építészeti Stúdió és a BME Építőművészeti Doktori Iskola által megálmodott Rudapithecus Látványtár nyerte el. A díjátadáson Rudabánya Város Önkormányzatát, meghívott vendégként Szobota Lajos polgármester képviselte.

 

 GRATULÁLUNK!

 

 

Figyelem!

Földtulajdonosi gyűlés lesz a 654301 kódszámú vadásterülettel kapcsolatban.

Hirdetmény.pdf

 

B.A.Z. Megyei Kormányhivatal tájékoztatása a 651803 Kódszámú vadászterület  határát megállapító határozatról

 

Vadaszterulet_hatarat_megallapito_hatarozat.pdf

 

B.A.Z. Megyei Kormányhivatal tájékoztatása a vadászterületek határait megállapító határozatok, jogerőre emelkedéséről.

Tájékoztató.pdf

 

HIRDETMÉNY!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyi Kormányhivatal határozata a 651900 kódszámú vadászterólet határainak megállapítására 

Határozat.pdf


 

Hirdetmény!


A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. Törvény módosulásáról.

Tájékoztatás .pdf

 


Tájékoztatás
a szelektív hulladékgyűjtő edényzetek ürítéséről.

Tájékoztató levél.pdf

 

Sajókaza és Környéke Földtulajdonosok Vadászati Jogközösségének tájékoztatója! 

Tájékoztató.pdf

 

HIRDETMÉNY

az avar és kerti hulladékégetéséről, valamint a szabadtéri tűzgyújtás helyi szabályairól

Tájékoztató.pdf 

A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján, - jogkörében eljárva elfogadta a Rudabányai Bányász Labdarúgóklub "Sportfejlesztési Programjának" szakmai tartalmát, illetve annak költségvetését. A benyújtott információk alapján, mindösszesen 9.934.789.Ft. összegű támogatásban részesítette.

 MLSZ határozata .pdf

 

 

 

B.A.Z. Megyei Kormányhivatal, hivatalból ajánlást tesz közzé hirdetményi úton, a 651900 kódszámú vadászterület határára, a 2017.03.01-től - 2037.02.28-ig tartó üzemtervi ciklusra, az alábbi dokumentum és térképek szerint. 

Ajánlás vadászterület határára .pdf 

  

 

 

 

B.A.Z. Megyei Kormányhivatal, hivatalból ajánlást tesz közzé hirdetményi úton, a 654202 kódszámú vadászterület határára, a 2017.03.01-től - 2037.02.28-ig tartó üzemtervi ciklusra, az alábbi dokumentum és térképek szerint. 

Ajánlás vadászterület határára .pdf 

 

 

 

 

B.A.Z. Megyei Kormányhivatal, hivatalból ajánlást tesz közzé hirdetményi úton, a 651803 kódszámú vadászterület határára, a 2017.03.01-től - 2037.02.28-ig tartó üzemtervi ciklusra, az alábbi dokumentum és térképek szerint. 

Ajánlás vadászterület határára .pdf 

  

 

 

 

Hirdetmény a 2016/2017. nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendjéről

Hirdetmény .pdf

 


TÁJÉKOZTATÁS!

RUDABÁNYA VÁROSÁBAN A "NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ BEGYŰJTÉSÉRE" JOGOSULT KÖZSZOLGÁLTATÓ, AZ ÉRV ZRT.

Közszolgáltatási szerződés (.pdf)

 

  

Pályázati Felhívás 


A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében
„Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben”

 

Pályázati felhívás.pdf

 

 

 KATASZTRÓFA VÉDELMI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSA

 • Legyen elővigyázatos, ha valaki a katasztrófavédelemre hivatkozik!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra lakossági bejelentés érkezett, miszerint egyes emberek a katasztrófavédelem munkatársaira hivatkozva, a gázüzemű készülékek gázcsatlakozóinak cseréjét ajánlják fel a gyanútlan áldozatoknak, azonban a szolgáltatást a piaci árnál jóval magasabb áron végzik el.

A megye területén tűzvédelmi ellenőrzésre csak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szerveinek ügyintézői jogosultak, akik minden esetben, egyenruhában, szolgálati igazolványuk felmutatását követően hajtják végre a szükséges ellenőrzéseket.

Az esetleges hiányosságok feltárását követően kollégáink semmilyen esetben nem foglalkoznak tűzvédelmi eszközök, berendezések, gázcsatlakozók értékesítésével, beszerelésével és készpénzt sem kérnek, vagy fogadnak el! A katasztrófavédelem nem áll szerződésben egyetlen olyan szolgáltatóval sem, akivel a fenti szolgáltatásokat végzi, végezteti!

Amennyiben az ellenőrzést végrehajtó személy önmagát előzetesen nem igazolja, kérjék tőle a szolgálati igazolvány felmutatását. Abban az esetben, ha az illető hatósági személyazonosságára, szervezeti állományba tartozására nézve kétség merülne fel, haladéktalanul értesítsék a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a +36/46-502- 962-es telefonszámon.

Tájékoztató levél

 • Mi a kéménytűz?

  A kéménytűz természetes folyamat, amely a füstelvezetőben lerakódott korom, vagy kátrány égése során jelentkezik.

  Koromégés esetén a folyamat csak pár percig tart, ellenben a kátrányégés, amikor porkorom és kén keveredik a kicsapódó vízpárával, majd meggyullad, több órán át is tarthat.  Az utóbbi során a felszabaduló hő, akár a 800-1300 oC -ot is elérheti a lerakódott anyag mennyiségének függvényében. A füstelvezetők közelében lévő éghető födém és tetőszerkezeti elemek, szigetelő anyagok a rendkívüli hő hatására izzásnak indulhatnak és meggyulladhatnak.

  A kéménytüzekkel kapcsolatba hozható káresetek megelőzése érdekében az alábbi fontos tudnivalókra hívja fel a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság:

  A kátrány keletkezése csökkenthető és a kéménytűz megelőzhető, ha száraz (20 % alatti relatív víztartalmú) fával tüzelünk, és folyamatosan biztosítjuk az égéshez szükséges levegő utánpótlást.

  A kátrányképződést elősegíti, ha a füstgáz hőmérséklete 74 oC alá csökken és a benne lévő vízpára kicsapódik, vagy ha alacsony hőmérsékletű vízkörre nagy teljesítményű, túlméretezett tüzelőberendezést kötnek. A hőfokszabályozós kazánok helytelen kialakítása, beállítása során, ha a kazán automatikusan 60 oC -nál lezárja a levegőt, a visszatérő víz pedig lehűti a füstgázt, szintén nagyobb mennyiségben képződik kátrány.

  A fenti problémák kiküszöbölésével a kéménytűz megelőzhető.

  További fontos tennivalók és tudnivalók:

  • A nyílt lánggal működő fűtőberendezések telepítését minden esetben szakemberrel végeztesse, valamint tegye lehetővé a készülékek és füstelvezetők rendszeres felülvizsgálatát!
  • Gondoskodjon a megfelelő oxigénmennyiség folyamatos utánpótlásáról, amely a tökéletes égés alapfeltétele!
  • A padlástérben tartsa tisztán a füstelvezető környezetét, közeléből távolítsa el a gyúlékony, éghető anyagokat!
  • A fűtőberendezést csak a gyártó által meghatározott tüzelőanyaggal üzemelje be, vegyes tüzelésű kazánjában, kályhájában ne égessen műanyag hulladékot!

  Minden esetben fogadja meg a szakemberek tanácsait és kövesse a készülékek használati útmutatóiban foglaltakat!

  Baj esetén értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es, vagy a 105-ös telefonszámon!

 


 

Figyelem felhívás!

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatása alapján, megszaporodott a magánterületeken, főként - tereprendezés és kertfenntartási munkák közben okozott gázvezetékek sérülése. A káresemények megelőzése érdekében kérik, hogy tevékenységük során fokozott figyelemmel járjanak el. Különösen figyeljenek oda a magas fűben végzett fűkaszálás, égetés, valamint az épületszigetelési munkák megfelelő szakszerű munkavégzésénél. 

 


   

Tájékoztató a közkifolyók használatáról

A közkifolyók vizét  csak azok vehetik rendszeresen igénybe, akik  a közkifolyótól 150 m-en belül laknak, valamint ingatlanuk nincs bekötve a vezetékes ivóvízhálózatba, és nem rendelkeznek házi vízművel (a házi vízművek meglétét és működő képességét az Önkormányzat rendszeresen ellenőriztetni fogja).

A közkifolyókról csak tiszta, vízhordásra készített, kisebb méretű edénybe lehet a vizet elhordani. A közkifolyókról hordók, tartályok feltöltése tilos.

A közkifolyók vizét csak a háztartási vízszükséglet kielégítésére céljából lehet rendszeresen használni, ilyen a víz elfogyasztása, a főzés, mosás és tisztálkodás, a felsoroltaktól eltérő használat Pl:gépkocsi mosás, építkezés, locsolás, szigorúan tilos.

A közkifolyón elfogyasztott víz mennyiségét az Önkormányzat, mérőóra alapján az egy főre eső, jogszabályban meghatározott norma alapján átalányként a közkifolyót jogosan használók felé kiszámlázza. Amennyiben azt tapasztalják, hogy valaki engedély nélkül használja a közkifolyót, haladéktalanul jelentsék a Polgármesteri Hivatalba. Akik a közkifolyót nem rendeltetésének megfelelően és szabálytalanul használják, azokat az Önkormányzat vízlopás miatt megbírságolja.

A közkifolyót használók kötelesek vízátalányt fizetni, minden tárgyhót követő hó 15. napjáig  a Polgármesteri Hivatal házipénztárába. A vízdíj egységára megegyezik a mindenkori, ivóvíz szolgáltató által a lakossági fogyasztók részére számlázott fogyasztási egységárral.

A közkifolyók nem rendeltetésszerű, és indokolatlan használata szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után.

 

Tájékoztató

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. ezúton értesíti a lakosságot, hogy 

Ügyfélszolgálataink elérhetősége:

Cím: 3700 Kazincbarcika, Munkácsy tér 1.

Telefonszám: 48/799-300

E-mail: ">

 

TÁJÉKOZTATÁS! 

 

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. évben jelentős mértékben átalakul. Az átalakítást érintő fő szabályozási elemek 2015. március 1-jén lépnek hatályba.

 

A segélyezési rendszer 2015. március 1-jei átalakításával összefüggésben az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztás a szociális ellátások biztosítása területén átalakul:

 Tájékoztató_szoc. ellátásokról.pdf Tájékoztató_szoc. ellátásokról.pdf (203.07 KB)

 


 

Megváltozott az Országos Tűzvédelmi Szabályzat!

Az 54/2014, (XII.5.) BM rendelet 225. §. (1) bekezdése értelmében: Ha a jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben, és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos!"
A rendelet, 2015. március 5 -én lép hatályba.

 

Települési Jövedékiadó (pálinkafőzés) nyomtatványai

Tájékoztatás.pdf Tájékoztatás.pdf (3.37 MB

Pálinkafőzés_bevallási_nyomtatványok.pdf Pálinkafőzés_bevallási_nyomtatványok.pdf (2.06 MB)

Többletmennyiség megsemmisítésének nyomtatványa.pdf Többletmennyiség megsemmisítésének nyomtatványa.pdf (613.77 KB

 

 

A Rudabányai Bányász Labdarúgó Club, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, az utánpótlás nevelésére, 1.345.837 Ft. összegű támogatást kapott. Ez csak működési támogatás, ami a mérkőzésekre utaztatásra és felszerelésre költhető. TAO alanyok támogatását fogadjuk.

SFPHAT_6528_1_20140612_SIGNED.pdf SFPHAT_6528_1_20140612_SIGNED.pdf (186.90 KB)

SFP_kerelem_20140429-1.pdf SFP_kerelem_20140429-1.pdf (646.02 KB)


 

 "Új civil szervezet alakult Városunkban"

 

Megalakult 27 alapító taggal és a nyilvánosság elé lépett Városunk új civil szervezete, a Patrióták Rudabányáért Egyesület.

 

 Patrióták RUDABÁNYÁÉRT Egyesület 001.jpg.pdf Patrióták RUDABÁNYÁÉRT Egyesület 001.jpg.pdf (681.52 KB)

 

 

 

TÁJÉKOZTATÁS A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSÁRÓL, ÉS ANNAK DÍJÁNAK MEGFIZETÉSÉRŐL

  TÁJÉKOZTATÁS A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSÁRÓL, ÉS ANNAK DÍJÁNAK MEGFIZETÉSÉRŐL.pdf TÁJÉKOZTATÁS A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSÁRÓL, ÉS ANNAK DÍJÁNAK MEGFIZETÉSÉRŐL.pdf (407.86 KB)

 

 

 


hg

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy az ÉHG Zrt szemétlerakó telepére, évente egy alkalommal ingyenesen el lehet helyezni 300 kg, tömegű beton törmeléket.  Amennyiben a betontörmelék tulajdonosa írásos nyilatkozatát adja arra, hogy a betontörmelék a saját tulajdonát képezi, és azt személyesen, szállítóeszközével leszállítja munkaidőben, a Sajókazai hulladéklerakó telepre. Amennyiben a leszállított mennyiség 300 kg-ot meghaladja, vagy minőségét tekintve, nem tiszta betontörmelék, hanem más egyéb építési törmeléket is tartalmaz (cserép, tégla és egyéb), abban az esetben a lerakás költsége: 19.995 Ft/tonna + ÁFA.

 

 


Védőnői tartós helyettesítési rend:

 

Védőnői helyettesítési rend.pdf Védőnői helyettesítési rend.pdf (339.70 KB

 


 

 20131129_121206_120

 

A Rudabányai  Bányász Labdarúgó Club Sportfejlesztési Programjának jóváhagyását követően, a Rudabánya Kossuth L.utca 6 szám alatti labdarúgó pálya –pályafelújítására, és labdafogó háló beszerzésére,

7 146 253 Ft támogatást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

 

Sportfejlesztési Program.pdf Sportfejlesztési Program.pdf (306.77 KB)         Határozat.pdf Határozat.pdf (190.33 KB)

 


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

"SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE RUDABÁNYÁN
pályázat, megvalósítása tárgyában"

 

sajtokozlemeny zárásról.pdf sajtokozlemeny zárásról.pdf (176.21 KB

 


 

 

 FELHÍVÁS

 

Az ÉMÁSZ Hálózati Kft.felkéri az ellátási területén lévő ingatlanok tulajdonosait, kezelőit a településeken a szabadvezeték hálózatok biztonsági övezetét sértő fák, bokrok, magasabb növényzet eltávolitására, gallyazásának elvégzésére.

A növényzet eltávolitására a balesetek és az „áramkimaradások" elkerülése érdekében van szükség

 

ÉMÁSZ hirdetmény.pdf ÉMÁSZ hirdetmény.pdf (360.05 KB)

 


 

 

Tájékoztató!

Kérem, hogy a tájékoztatást figyelmesen olvassa el!

 

2013. évtől kezdődően az állattartással kapcsolatos szabálysértési Hatóság, a B. –A. - Z. Megyei Kormányhivatal.

A korábbi évekhez képest változás, hogy nincsen többszöri felszólítás, türelmi idő és tolerancia. Amennyiben az eb tartó nem tartja be a felszólító levélben hivatkozott jogszabályokat, a feljelentést az eb nyilvántartást vezető település hatóságának,  meg kell tennie a Kormányhivatal felé.

  Tájékoztató.pdf Tájékoztató.pdf (212.40 KB)

 

 

 

„A Dél-Cserehát és a Szuha-völgyi Akcióterület közösségi összefogása a mélyszegények integrációja és az együttműködés fejlesztése érdekében” című projekt megvalósításához, IDŐKÖZI SAJTÓKÖZLEMÉNY

Edelény_időközi_sajtóközlemény_rövidebb.pdf Edelény_időközi_sajtóközlemény_rövidebb.pdf (104.25 KB

 

 


 

Kötelező a kutyák chipes megjelölése


2013 január 1 -től a négy hónaposnál idősebb kutyák csak elektronikus chippel megjelölve tarthatóak

2013 január 01 -től kötelező a kutyák chipes megjelölése.pdf 2013 január 01 -től kötelező a kutyák chipes megjelölése.pdf (170.55 KB)

 


 

 

log

A levegő védelméről szóló 306/2010(Xii.23) Korm. rendelet 4.§-a értelmében „ tilos a légszennyezés , valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést okot.”

 

Kérem Tisztelt lakosságot, hogy tegyen meg mindent a hulladékégetésből származó káros egészségügyi és környezeti hatások visszaszorítása érdekében.

 

A mellékletben az Országos Környezetegészségügyi Intézet által elkészített tájékoztató anyag olvasható, az illegális a hulladékégetésből származó káros anyagok " humán- és környezet-egészségügyi kockázatairól".

hulladékégetési tájékoztató.pdf hulladékégetési tájékoztató.pdf (269.13 KB

 

 


 

Tájékoztató

közvilágítási hibabejelentésekről

 

Rudabánya város közvilágítási hibáinak lakossági bejelentése, az Önkormányzati Hivatal 48/568-216 telefonszámán történhet, munkaidőben hétfőtől-csütörtökig: 07,30 – 16,00;  pénteken 7,30  - 13,30 között.


A Hibák javítását a szolgáltató a következők szerint ütemezi:


•    Nagy forgalmú csomópontok és kijelölt gyalogátkelőhely közvetlen közelében 48 órán belül.

•    Országos közutak átkelési szakaszain, egyedi hibák esetében 3 napon belül.(kivéve a szakaszhibákat, amiket a hálózat üzemeltetője az ÉMÁSZ javítja.)

•    Egyéb helyeken jelentkező hibák kijavítását 10 napon belül garantálják.


Hiba bejelentésekor a cím mellett, lehetőség szerint közöljék az oszlop számát is, ami az oszlopra van ráfestve.

 


 

Tájékoztató a közkifolyók használatáról

 

A közkifolyók vizét  csak azok vehetik rendszeresen igénybe, akik  a közkifolyótól 150 m-en belül laknak, valamint nincsennek bekötve a vezetékes ivóvízhálózatba, és nem rendelkeznek házivízművel (a házivízművek meglétét és müködőképességét az Önkormányzat rendszeresen ellenőriztetni fogja).

A közkifolyókról csak tiszta, vízhordásra készített, kisebb méretű edénybe lehet a vizet elhordani. A közkifolyókról hordók, tartályok feltöltése tilos.

A közkifolyók vizét csak a háztartási vízszükséglet kielégítésére céljából lehet rendszeresen használni, ilyen a víz elfogyasztása, a főzés, mosás és tisztálkodás, a felsoroltaktól eltérő használat Pl:gépkocsi mosás, építkezés, locsolás, szigorúan tilos.

A közkifolyón elfogyasztott víz mennyiségét az Önkormányzat, mérőóra alapján az egy főre eső, jogszabályban meghatározott norma alapján átalányként a közkifolyót jogosan használók felé kiszámlázza. Amennyiben azt tapasztalják, hogy valaki engedély nélkül használja a közkifolyót, haladéktalanul jelentsék a Polgármesteri Hivatalba. Akik a közkifolyót nem rendeltetésének megfelelően és szabálytalanul használják, azokat az Önkormányzat vízlopás miatt megbírságolja.

A közkifolyót használók kötelesek vízátalányt fizetni, minden tárgyhót követő hó 15. napjáig  a Polgármesteri Hivatal házipénztárába. A vízdíj egységára megegyezik a mindenkori, ivóvízszolgáltató által a lakossági fogyasztók részére számlázott fogyasztási egységárral.

A közkifolyók nem rendeltetésszerű, és indokolatlan használata szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után.

 Rudabánya,2011-11-23

Szobota Lajos

polgármester

 


 

HIRDETMÉNY


Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, a Tisztelt Ebtartókat, hogy 2010. 07. 01. napján hatályba lépett a 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról.

Fontosabb szabályok a rendeletből:

-          Az állattartónak rendelkeznie kell a kötelező immunizálásra vonatkozó mindenkori adatokkal és dokumentumokkal. (Oltási könyv!)

-          A kedvtelésből tartott állatot úgy kell tartani, hogy az állat tartása lehetővé tegye annak természetes viselkedését, ugyanakkor a környező lakóközösség kialakult élet- és szokásrendjét tartósan és szükségtelenül ne zavarja.

-          Tilos az ebet tartósan 10 m2-nél kisebb területen, 4 m-nél rövidebb eszközzel kikötve tartani.

-          Amennyiben ebet futólánccal kikötve tartanak, a feszített és futó részek hosszának összege nem lehet kevesebb 5 m-nél, valamint a futó rész nem lehet rövidebb 3 m-nél.

-          Ebet állandó jelleggel kikötve tartani tilos!

-          Az ebek kikötéséhez, illetve vezetéséhez használt eszközöknek az állatra történő rögzítésére kizárólag nyakörv vagy hám használható oly módon, hogy az állat egészségét ne veszélyeztesse.

-          Az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék az ember biztonságát.

-          A kedvtelésből tartott állatokkal kíméletesen kell bánni, azoknak szükségtelenül fájdalmat, szenvedést, illetve félelmet okozni nem szabad.

-          Belterület közterületén ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

-          Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.

 

                                                                                 Dr. Sallai Árpád

                                                                                címzetes főjegyző