Önk.Hiv.energ.felújítása

 

 

TOP-3.2.1-15-BO1-2016-00095

· a kedvezményezett neve: Rudabánya Város Önkormányzata

· a projekt címe: Rudabánya Városházának energetikai korszerűsítése,

· a szerződött támogatás összege: 87 800 000,- HUF 

· a támogatás mértéke: 100% (%-ban),

· a projekt tartalmának rövid bemutatása: Az önkormányzati tulajdonban lévő Polgármesteri Hivatal (3733 Rudabánya, Gvadányi József út 47. (hrsz:496/1) épületének komplex energetikai korszerűsítése. A megvalósuló fejlesztések közvetlen célja: Napelemes rendszer telepítése, Határoló szerkezetek utólagos szigetelése, nyílászárók cseréje, Hőszivattyús rendszer kialakítása,

· a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 10. 31.

· projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BO1-2016-00095


A kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás keretén belül lett kiválasztva. A nyertes vállalkozás neve és címe: SBM-VERTING Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 2309 Lórév, Dózsa György utca 66.
A kivitelezővel a vállalkozási szerződés 2018, február 19. napján került aláírásra. A műszaki átadás-átvételnek a szerződés aláírás követő 180 napon belül kell megtörténni.
 
Fotók a felújításról:
 
 
 
 
 
 
 
 
Befejeződött az Önkormányzati Hivatal épületenergetikai felújítása.
A műszaki átadás-átvételi eljárás eredményesen lezárult, 2018. augusztus 17. napján.
Az épületbe viszont a hivatal nem tud mindaddig visszaköltözni, amíg a sajáterős munkák be nem fejeződnek. Ezeket a feladatokat a pályázat nem támogatta, de a rendes működésnek az alapvetű szükségessége. A saját erős munkákat zömében a Rudabányai Városüzemeltető Nonprofit Kft fogja elvégezni. Remélhetően a hivatalt az év végéig birtokbavehetik az ott dolgozók - és élvezhetik előnyeit az ügyeiket intéző városlakó polgártársaink is.
 

a Rudabánya, Gvadányi József u. 47. sz. alatti Önkormányzati Hivatal épületenergetikai felújítása során megvalósításra került 

  1. Az épület homlokzati falainak, és a padlás hőszigetelése, Nyílászárók cseréje
  2. Napelemek elhelyezése a Déli homlokzati tetőn.
  3. Hőszivattyús fűtési, hűtési rendszer kiépítése.
  4. Az épület akadálymentesítése
  5. Azbesztmentesítés: A régi pala leszedése a tetőről, és új cserépfedés készítés, a kiegészítő bádogos munkákkal.

Az épület energetikai jellemzőinek javítása érdekében elkészült a homlokzati hőszigetelés 15 cm EPS H-80 expandált hőszigetelő rendszerrel. A   lábazati falon 10 cm vtg AT XPS TOP P extrudálthőszigetelővel vékony vakolat készült. 

Az épület fűtési és használati melegvíz termelési energiáját a hőközponti helyiségben elhelyezésre kerülő talajszondás hőszivattyús rendszer biztosítja. A rendszer hűtését a hőszivattyú szondáiról ellátott hőcserélővel, ún. passzív hűtési üzemben biztosítja. az épületben REHAU mennyezetfűtési-hűtési rendszer került beépítve.

A rendkívül rossz hatásfokú külső nyílászárók - Hőszigetelt üvegezésű műanyag szerkezetű homlokzati nyílászárókra lettek kicserélve.

Az ingatlan aszfaltozott úttal való ellátása biztosított. Az épület akadálymentesítése során felhajtó rámpa készült az épület mellett, korláttal ellátva.

 

Alternatív energiaellátásként a megújuló energia felhasználása 68 db napelem kerül elhelyezve a tető déli síkjára. Ezek Inverteren keresztül az országos villamos energiahálózatba lettek bekötve.

Ezzel az épület egész éves villamos energia felhasználása a helyszínen lesz megtermelve.

 

A pályázati előírások tartalmazták egy mozgáskorlátozott wc-mosdó helyiség kialakítását. Ezen felül felújításra kerültek a személyzeti szociális helyiségek részben önerőből. Szintén önerőből valósulhatott meg a korszerű és az előírásokat kielégítő LED rendszerű mennyezeti világítás, valamint az irodahelyiségek melegburkolatai, a dohos elkorhadt parketták helyett.

Az épületenergetikai korszerűsítés után kijelenthetjük, hogy a lakossági és települési ügyek intézésének színtere a mai igényeket kielégítő létesítmény a köz érdekeit a jövőben maximálisan fogják szolgálni.